URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

ЗСУ відбили всі атаки росіян на Лиманському та Авдіївському напрямках

Генштаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію про російське вторгнення станом на 18:00 24 січня.

Зведення з’явилося у Фейсбуці відомства.

Протягом доби противник завдав п’ять ракетних ударів по цивільних об’єктах Костянтинівки Донецької області та 13 авіаударів. Також здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Ворог продовжує наступати на Бахмутському напрямку, зазнає численних втрат. На Лиманському та Авдіївському напрямках вів безуспішні наступальні дії, усі атаки противника відбито. На Куп’янському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти ведуть оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник не припиняє обстрілювати населені пункти вздовж лінії зіткнення. Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них Гута-Студенецька, Бучки та Михалькина Слобода Чернігівської області; Нововасилівка, Сопич, Кучорівка, Студенок, Козаче, Бояро-Лежачі, Стукалівка, Ворожба, Вовчине, Юнаківка Сумської області, а також Басове, Гур’їв, Козачок, Ветеринарне, Веселе, Вовчанськ, Варварівка та Григорівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник здійснив обстріли Дворічної, Гряниківки, Кислівки, Берестового Харківської області, а також Новоселівського, Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку, Терни та Ямполівку Луганської області.

На Бахмутському напрямку під вогнем опинилися понад 20 населених пунктів, включно зі Спірним, Берестовим, Білогорівкою, Бахмутом, Кліщіївкою, Курдюмівкою, Нью-Йорком Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогонь потрапили Новобахмутівка, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Михайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії Новоукраїнки, Вугледара, Пречистівки, Нескучного та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового й артилерійського вогню постраждали понад 20 населених пунктів, включно з Черемівкою, Новосілкою, Новопіллям на Донеччині, а також Ольгівським, Малинівкою, Веселим у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку окупанти продовжують обстрілювати цивільне населення. Обстрілу з РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів зазнали Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Веселе, Бургунка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

У Криму Росiя продовжує приховану мобілізацію місцевих жителів. У Севастополі з 20 січня російським військовим комісаріатам визначено завдання поповнити втрати Росії під час “спеціальної військової операції” за рахунок місцевих цивільних осіб із підрозділів Чорноморського флоту. Усім цивільним працівникам дали заповнити форми і вказати військове звання в запасі та наявність водійського посвідчення.

Противник продовжує зазнавати колосальних втрат у боях. Понад 450 поранених росіян лікують у міській лікарні окупованого Дніпрорудного Запорізької області. Також переповнена пораненими росіянами Василівська районна лікарня Запорізької області.

Авіація ЗСУ протягом доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Протягом поточної доби підрозділами зенітно-ракетних військ Повітряних сил ЗСУ за 30 хвилин було знищено три російські ударні гелікоптери Ка-52, які виконували завдання біля Євгенівки Волноваського району Донецької області. Також у районі Бахмута було збито російський Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за добу вразили вісім районів зосередження окупантів.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте

  • Google News
  • Uncategorized
  • Аналітика
  • Економіка
  • Енергетика
  • Європа
  • Новини
  • Окуповані території
  • Політика
Конференція в Римі: пропагандисти розкритикували Захід за підтримку Ізраїлю та кризу в Палестині

Російські пропагандистські медіа активно коментують міжнародну конференцію в Римі, на якій обговорювалися західну політику та поточну гуманітарну кризу, намагаючись звинуватити…

  • Google News
  • Uncategorized
  • Аналітика
  • Економіка
  • Енергетика
  • Європа
  • Новини
  • Окуповані території
  • Політика
Конференція в Римі: пропагандисти розкритикували Захід за підтримку Ізраїлю та кризу в Палестині

Російські пропагандистські медіа активно коментують міжнародну конференцію в Римі, на якій обговорювалися західну політику та поточну гуманітарну кризу, намагаючись звинуватити…

24 Квітня, 2024