URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Про що Залужний сказав в інтерв’ю The Есonomist

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав інтерв’ю The Economist. У ньому він розповів про мобілізацію в Україні та Росії, ситуацію з наступом на Крим і плани РФ щодо атаки на Київ.

Про командувача російськими військами

Валерій Залужний назвав командувача російських військ Сергія Суровікіна “типовим командиром часів Петра I”.

“За всієї поваги до пана Суровікіна, якщо подивитися на нього, то це звичайний командир часів Петра I, скажімо так, держиморда. Дивишся на нього і розумієш, що або ти виконуєш завдання, або тобі кінець. А ми давно зрозуміли, що такий підхід не працює”, – заявив він.

За словами головнокомандувача, в українській армії все інакше: іноді 21-річні лейтенанти командують чоловіками, яким по 50-60 років. А “тримати порядок кулаками і біцепсами” у Збройних Силах України, як сказав Залужний, не прийнято.

“Завжди можна бути нормальним. Бути нормальним – це означає залишатися людиною в будь-якій ситуації – це найголовніше. Залишитися людиною, ставати лідером. Бути розумнішим, бути сильнішим, бути талановитішим і тоді намагатися керувати людьми. Це релігія, яку я сповідую”, – заявив він.

Залужний заявив, що довіряє своїм генералам, а також слухає тих, хто на місцях. “Тому що ініціатива там”.

Про наступ на Крим

На запитання про те, чи стримують його союзники від наступу на Крим, головнокомандувач сказав:

“Я не можу відповісти на запитання, стримуються вони чи ні. Я просто констатую факти. Щоб дістатися до кордонів Криму, на сьогоднішній день нам потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя. Звідти ми вже можемо вести вогонь по Кримському перешийку, тими ж himars і так далі.”

Він додав, що для такого наступу Україні не вистачає ресурсів.

“З такими ресурсами я не можу проводити нові великі операції, хоча ми зараз працюємо над однією. Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 бмп, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але я не можу зробити це з двома бригадами. Я отримую те, що отримую, але менше, ніж мені потрібно”, – сказав Залужний.

Про мобілізацію в РФ

Залужний розповів про мобілізацію в РФ.

“Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв у 1,2-1,5 млн осіб”, – сказав він.

Про мобілізацію в Україні

Водночас головнокомандувач ЗСУ дав зрозуміти, що українська армія поки що не потребує активізації мобілізації.

“Мобілізація проводиться в тому вигляді, в якому вона проводиться. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що у мене є. У мене людей достатньо. Мені не потрібні ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси”, – заявив Залужний.

Про новий наступ РФ у лютому-березні

Залужний заявив, що не сумнівається в тому, що РФ знову спробує піти на Київ і готує для цього 200 тисяч солдатів.

Новий російський наступ може початися в лютому-березні.

За його словами, першочергове завдання для військових зараз – “перш за все, утримати рубіж і не втрачати позицій”.

“Так що наше завдання зараз – утриматися. Наше завдання дуже чітко відстежувати за допомогою наших партнерів, що там відбувається, де вони готуються. Це наше стратегічне завдання. Друге, дуже важливе для нас стратегічне завдання – створити резерви і підготуватися до війни, яка може трапитися в лютому, у кращому разі в березні, у гіршому – наприкінці січня. Вона може початися не з Донбасу, а в бік Києва, в бік Білорусії, не виключаю і південного напрямку”, – заявив Залужний.

Також головнокомандувач додав, що “наші війська зараз усі зав’язані в боях, вони стікають кров’ю. Вони стікають кров’ю і скріплюються виключно мужністю, героїзмом і вмінням їхніх командирів тримати ситуацію під контролем”.

Про слова Маннергейма

“Ще не час звертатися до українських солдатів так, як Маннергейм (головнокомандувач армією Фінляндії в роки війни з СРСР у 1939-1940 роках – Ред.) звертався до фінських солдатів. Ми можемо і повинні повернути набагато більше територій”, – сказав Залужний.

Про які слова Маннергейма йдеться, головком ЗСУ не уточнив.

Відомо, що під командуванням Маннергейма фінська армія успішно оборонялася від наступаючих радянських військ. Але, врешті-решт, армія СРСР зуміла прорвати лінію оборонних укріплень фінів. І в березні 1940 року Маннергейм рекомендував уряду Фінляндії шукати будь-яких шляхів до миру, оскільки резерви були вичерпані, і виснажена фінська армія була нездатна довго тримати фронт проти радянських сил.

За підсумком було підписано мирну угоду, за якою Фінляндія передавала СРСР 12% своєї території.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте

  • Google News
  • Uncategorized
  • Аналітика
  • Економіка
  • Енергетика
  • Європа
  • Новини
  • Окуповані території
  • Політика
  • Google News
  • Uncategorized
  • Аналітика
  • Економіка
  • Енергетика
  • Європа
  • Новини
  • Окуповані території
  • Політика