URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

На Заході сумніваються, що контрнаступ ЗСУ різко змінить ситуацію на їхню користь – NYT

У той час як українські офіційні особи заявляють, що контрнаступ призведе до прориву російської оборони і краху російської армії, на заході сумніваються, що наступальна операція призведе до різкої зміни становища на фронті на користь України.

Про це пише New York Times.

Хоча в України і є 12 бригад по 4000 осіб, ЗСУ “стикаються з багатьма проблемами – одна з причин, з якої найімовірнішим результатом залишається тупикова ситуація”, пише видання.

“Бої в Бахмуті на сході України цієї зими виснажили запаси боєприпасів і призвели до великих втрат у деяких досвідчених підрозділах”, – йдеться в матеріалі.

І все ж американські військові чиновники кажуть, “що, можливо, українська армія знову зможе їх здивувати”.

До таких висновків на заході схиляються через те, що українська армія тепер озброєна європейськими танками та американськими бронетранспортерами, а також має “нові підрозділи, навчені та оснащені американцями та силами НАТО”.

Також офіційні особи США очікують, що українська армія “використовуватиме обман і хитрощі, щоб збити росіян з пантелику”.

Важливу роль у контрнаступі зіграє західна розвідка.

“Якщо США і союзники зможуть виявити суттєві слабкі місця в обороні Росії, Україна зможе використати їх за рахунок швидкості та захисту танків і бойових машин Bradley”, – йдеться в матеріалі.

Проте великі досягнення “не гарантовані і навіть не обов’язково ймовірні”.

Росіяни замінували напрямки для наступу, і просування України залежатиме від ефективності використання західних машин розмінування.

При цьому шанси, що Путін відступить після контрнаступу – “менше нуля”, заявляють європейські чиновники. Ймовірно, він вважатиме за краще “закликати більше солдатів”.

У Білому домі вважають, що навесні росіяни можуть почати наступ одразу на кількох напрямках.

Екс-директор ЦРУ очікує контрнаступ ЗСУ наприкінці травня-початку червня.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте