URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Україні пропонують сісти за стіл переговорів з агресором – CGTN Europe

Лідери Південноафриканської республіки завили про згоду Володимира Зеленського та Путіна на перемовини.

Про це повідомило видання “CGTN Europe“.

Лідери ПАР заявили, що президент країни провів переговори і з Володимиром Зеленським, і з Путіним, і вони обидва згодні на розробку плану з мирного вирішення війни в Україні. Президент Південноафриканської республіки зазначив, що не може знати результат цих переговорів, однак, на його думку, це чудовий крок на шляху до закінчення війни в Україні.

Нагадаємо, ініціатором переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту спочатку була Україна, а сталося це практично відразу після початку повномасштабного вторгнення в нашу країну. Однак після кількох вдалих операцій ЗСУ вже російська сторона почала випрошувати зустріч. Першого разу Кремль перебував у позиції сили і диктував умови, але цього разу ініціатива перебуває у Збройних Сил України і висувати вимоги будемо ми.

Водночас варто зазначити, що раніше президент України Володимир Зеленський прямим текстом заявляв, що наша країна не має жодних підстав для будь-яких перемовин із Росією, окрім підписання останньої капітуляції.

Однак, такий варіант мирного врегулювання можуть підтримати інші світові лідери, включно з країнами євроатлантичного співтовариства і Китаєм. З кожним днем війна в Україні виснажує соціально-економічні можливості цих держав, тому будь-які варіанти припинення війни починають виглядати для них дедалі привабливіше.

Також Читайте