URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

ЄС майже повністю не залежить від російського газу – єврокомісар Бретон

ЄС майже повністю не залежить від російського газу – єврокомісар Бретон.

Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що країнам Європейського Союзу вдалося подолати залежність від блакитного палива з РФ. Про це в Телеграм повідомляє “Енергоатом України”.
«Зараз ми повністю відокремлені від російського газу… Ніхто не думав, що ми зможемо це зробити, бо залежали від росії. Залежали на 40%, а тепер – лише на 7%», – сказав єврокомісар в ефірі радіо RTL. Він також нагадав, що перед початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Європа планувала досягти енергонезалежності від рф до 2027 року.

Однак на тлі енергетичної незалежності виникають і энергетичнi проблеми:

У великих постачальників вугілля, наприклад США та Австралії, поставки законтрактовані до 2023 року. Європі потрібно 50 мільйонів тонн на рік, стільки їй постачає Росія. Заповнити ці обсяги ЄС не зможе, тому що таких додаткових ресурсів просто фізично немає.

Крім того, Євросоюз може зіткнутися з перебоями у виробництві електроенергії. Це пов’язано з тим, що станції в ЄС переважно працюють на найбільш якісній марці вугілля “А”, основним постачальником якого також є Росія.

Заборона на імпорт енергоресурсів із Росії призведе до подорожчання товарів як у США, так і в Європі. При цьому для ЄС настануть більш відчутні наслідки, оскільки він сильніше залежить від поставок палива з РФ, а замість російської залежності Брюссель ризикує опинитися в залежності американській.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте