URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

До закликів Польщі обмежити поставки українського зерна приєдналися інші країни

До закликів Польщі обмежити поставки українського зерна долучилися Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина.

Уряди країн надіслали до Європейської комісії листа, в якому розкритикували ЄС за явне невиконання своєї обіцянки направити зерно, імпортоване з України, до країн Близького Сходу та Африки.

Частина експорту зерна залишається в сусідніх з Україною країнах, зокрема в Польщі, і фермери скаржаться, що у них проблеми з продажем власного зерна через переповнені склади і зниження цін.

У листі на ім’я глави ЄК Урсули фон дер Ляєн прем’єр-міністри п’яти країн – Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини – зазначили, що найсерйозніші порушення спостерігаються в країнах, які межують з Україною або перебувають у безпосередній близькості від неї.

Вони також заявили, що існують труднощі з утилізацією надлишків зернових на складах, що дестабілізувало ринок і наклало додаткові витрати на сільгоспвиробників.

На думку лідерів п’ятірки, з огляду на масштаби проблем, необхідно ввести якісь обмеження на обсяг імпорту українського зерна.

На додаток до цього лідери п’ятірки також закликали значно збільшити фінансову підтримку фермерів і викупити в них надлишки зерна в гуманітарних цілях.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте