URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Рада Безпеки ООН обговорить повномасштабне вторгнення Росії в Україну

Організація Об’єднаних Націй планує обговорити гуманітарну шкоду, яку завдала Росія під час повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Про це повідомили у пресцентрі “Укрінформ“.

Збитки, яких завдало Україні повномасштабне вторгнення, дуже сильно перевершують будь-які побоювання. Російські війська знищили майже 60% важливої інфраструктури, яка задіювалася під час імпорту та експорту, зруйновано важливі енергетичні об’єкти. Також на території України через російські обстріли зруйновано понад 25 міст і населених пунктів. Також не можна забути про більш ніж 20 000 цивільних осіб, які загинули від російських обстрілів.

Рада Безпеки ООН планує обговорити збитки, яких завдала Росія своєю повномасштабною агресією на території України. Організація Об’єднаних Націй визнала факт військових злочинів Росії на території України, а тепер хоче порахувати гуманітарні втрати України від вчинення російським військами цих злочинів. Економічні експерти вважають, що Україна зможе оговтатися від таких втрат не раніше, ніж через 10 років посиленої роботи над економікою.

Також Читайте