URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Бензин і дизель у ЗСУ фарбуватимуть для запобігання їх перепродажу

Міноборони України вводить спеціальну систему маркування палива, що має на меті запобігання його нелегальному продажу та фальсифікаціям.

Вже наступного тижня планується розпочати поставки палива, позначеного червоним барвником, для потреб ЗСУ, з доставкою до кінця листопада, як повідомляє Міноборони на своїй сторінці у Facebook.

“Маркування дає можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення”, – зазначають у відомстві.

У Міноборони також вказують, що паливо з маркуванням буде стійким до спроб розбавлення, що забезпечить збереження його кольору.

Навіть при сильному розбавленні, дизельне пальне збереже відтінки червоного чи рожевого. Для бензину передбачено введення зеленого барвника. Запевняють, що ці інновації не призведуть до зміни цін на пальне.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте