URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Країни НАТО почали обговорювати створення військового “шенгену” між членами Альянсу

Країни НАТО звернули увагу, що вільному пересуванню військ між членами Альянсу заважає бюрократична тяганина. Вони вирішили обговорити можливість створення військового “шенгену”.

Заяву про це зробив начальник логістичного командування НАТО генерал-лейтенант Александр Солфранк. Він зазначив, що в нинішній політичній ситуації важливо заздалегідь передбачити можливість вільного переміщення військ НАТО територією ЄС, повідомляє Європейська правда.

“У розпал війни в Україні РФ випускала 50 тисяч артилерійських снарядів на день. Ці снаряди мають дійти до гаубиць. Тому важливо створити склади – для боєприпасів, палива, запчастин і провізії”, – наголосив Александр Солфранк.

Війська НАТО в основному базуються на сході Європи. Там розташована найбільша кількість військових баз. У такій ситуації важливо, щоб у НАТО була можливість швидко перемістити свої війська туди, куди потрібно.

“У нас закінчується час. Те, що ми не зробимо в мирний час, не буде готове в разі кризи або війни”, – зазначив Александр Солфранк.

Наразі переміщення військ НАТО необхідно погоджувати з країнами-членами Альянсу. Правила вимагають, щоб усі дії узгоджувалися, а про переміщення військ або боєприпасів надходили необхідні повідомлення.

“Ми повинні бути на крок попереду. Ми повинні підготувати театр військових дій задовго до того, як буде застосовано статтю 5 Вашингтонського договору про колективну оборону”, – сказав Александр Солфранк.

Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер вважає, що військовий “шенген” необхідний, тому що зараз будь-які узгодження займають дуже багато часу.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте