URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

У Європарламенті перерахували країни ЄС, позиція яких є проблемою для України

ЄС надає Україні підтримку з самого початку війни, однак єдиної думки з приводу подій у країні та допомоги ЗСУ в Європі немає, повідомляє “РБК-Україна”.

За словами євродепутата Віоли фон Крамон-Таубадель, деякі країни ЄС дедалі більше дратує допомога Києву і нездатність України самотужки вирішити свої проблеми.

“Угорщина – це проблема. Словаччина – це велика проблема. Фіцо зараз використовує багато проросійської риторики. Він звинувачує Україну в розв’язанні війни. Це явно кремлівський наратив. Але я б сказала, що більшість, як і раніше, підтримує Україну”, – пояснила Крамон-Таубадель.

Крім того, у Європі наростає невдоволення через витрати на ЗСУ та гуманітарні проєкти для України через те, що українська влада не може побороти корупцію. Одночасно з цим є багато країн ЄС, готових підтримувати Україну до закінчення війни та не шкодують для цього ні сил, ні грошей.

Поки що країни, які підтримують Україну, перебувають у ЄС більшості. Однак політика України і невдоволення необхідністю постійної допомоги розколюють європейців на два табори, що може мати серйозні наслідки.

На думку експертів, така ситуація може перерости у відкритий конфлікт деяких країн ЄС з Україною. Поки що всі питання вдається розв’язувати всередині Євросоюзу, однак якщо допомога від США Україні припиниться, то всі приховані й назріваючі конфлікти в ЄС стануть більш явними.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте