URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Блінкен у Китаї: спроба переконати Пекін припинити підтримку російської оборонної промисловості

Ентоні Блінкен, Державний секретар США, прибув до Китаю із триденним візитом, метою якого є спонукання китайських лідерів до розриву військово-економічних зв’язків з Росією.

За інформацією “The Washington Post”, цей візит відбувається на фоні занепокоєння США щодо ролі Китаю у підтримці російської оборонної промисловості, яка, за думкою Вашингтону, сприяє продовженню війни проти України.

Блінкен планує провести переговори в Шанхаї та Пекіні, які будуть зосереджені на врегулюванні непростих відносин між двома державами. Ці переговори включатимуть обговорення китайської ролі в українському конфлікті, спори навколо Південно-Китайського моря та американські зусилля щодо зниження залежності від китайського технологічного сектору.

Додатковим фактором напруженості є нещодавнє ухвалення Сенатом США законопроекту, що вимагає від китайських власників TikTok вийти з компанії, що може викликати різке невдоволення з боку Китаю.

Ці заходи підкреслюють зростаючу складність глобальних відносин і важливість дипломатії в регулюванні міжнародних конфліктів та технологічних залежностей.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте