URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Литва вирішила закупити для армії України 3 тисячі безпілотників

Уряд Литви оголосив про намір виділити кошти на придбання 3 тисяч безпілотних літальних апаратів у місцевих виробників для подальшої підтримки України, повідомляє “Процес”.

Цей крок є частиною ширшої допомоги, яку Литва надає Україні в рамках підтримки її оборонних зусиль. Прем’єр-міністри України та Литви, Денис Шмигаль та Інгріда Шимоніте, досягли відповідної домовленості під час нещодавньої зустрічі у Вільнюсі.

Крім фінансування закупівлі безпілотників, Литва також асигнує 35 мільйонів євро на придбання снарядів для Збройних Сил України за чеським планом та 15 мільйонів євро на реабілітацію українських військовослужбовців, постраждалих у бойових діях.

Денис Шмигаль висловив сподівання на подальшу підтримку з боку Литви, включно з допомогою в ремонті пошкодженої військової техніки та реабілітації військових.

Литва продовжує демонструвати солідарність з Україною, надаючи допомогу від початку конфлікту. Окрім військової підтримки, уряд Литви планує виділити 5 мільйонів євро на підтримку освітньої сфери в Україні та 12 мільйонів євро на допомогу ветеранам, відновлення освітніх закладів і будівництво бомбосховищ.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте