URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Незважаючи на критику агресії: Японія продовжує співпрацю в енергетичних проектах з Росією

Уряд Японії вирішив продовжувати участь у російських енергетичних проектах “Сахалін-1” та “Сахалін-2”, незважаючи на власні санкції та засудження “незаконної окупації” частини Курильських островів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Японії.

Ці проекти мають важливе значення для енергобезпеки Японії. Зокрема, вони забезпечують країну природним газом і нафтою, які є критичними ресурсами для національної економіки.

Японський уряд визначив, що збереження участі у цих проектах дозволяє мінімізувати негативні наслідки для своїх громадян і бізнесу, навіть на фоні поступового відходу від залежності від російських енергетичних ресурсів.

У “Сахалін-1” японському консорціуму Sodeco належить 30-процентна частка. Хоча Японія не імпортує нафту безпосередньо з “Сахаліна-1”, вона утримує свою частку як можливість для диверсифікації поставок.

Це рішення викликало занепокоєння серед міжнародної спільноти, особливо з огляду на жорстку критику Японією російської агресії проти України. Однак, японський уряд підкреслює, що взаємодія з Росією у вибраних сферах дозволяє країні підтримувати свої національні інтереси в умовах глобальної невизначеності.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте