URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Німецькі ракети Taurus можуть надійти в Україну: Шольц під тиском після рішення США

Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, голова оборонного комітету Бундестагу, знову закликає канцлера ФРН Олафа Шольца надати Україні далекобійні ракети Taurus у світлі останніх подій у США.

Про це вона заявила виданню t-online.

Посилаючись на нещодавні поставки американських ракет ATACMS, депутат від Вільної демократичної партії Німеччини підкреслює необхідність синхронізації дій зі Сполученими Штатами.

«Канцлер завжди запевняв, що він орієнтований на Сполучені Штати. Тепер, коли США доставлять в Україну ракети великої дальності ATACMS, це достатня причина, щоб діяти зараз у питанні Taurus», — зазначила Штрак-Ціммерманн у інтерв’ю для t-online.

За повідомленнями американських ЗМІ, США готові передати Україні 1000 балістичних ракет ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів, що значно збільшує потенціал української оборони та контратак. Це розширення воєнної підтримки відбувається після передачі ракет з меншим радіусом дії.

Європейські союзники, такі як Велика Британія і Франція, також вже внесли свій вклад, передавши Україні системи Storm Shadow і Scalp, хоча й в обмеженій кількості.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте