URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Союзники України таємно продають Росії компоненти для виробництва зброї – The Insider

Російські компанії купують танталові конденсатори, що використовуються для виготовлення дронів і ракет, через країни, які є союзниками України, повідомляє “The Insider”.

Танталові конденсатори є компонентами безпілотників “Шахед” і “Корсар”, ракет X-101, а також іншого озброєння, яке Росія використовує в Україні. Їх купують АТ «НІКІРЕТ» – дочірнє підприємство “Росатому”, ДержНДІ Авіаційних систем, Інститут Росхімзахисту і навіть військова частина 45187 ФСБ.

Продажем цих деталей Росії займаються компанії Kyocera AVX, Vishay і KEMET Corporation, головні офіси яких розташовані в США. Найбільше поставок до Росії здійснює японо-американський завод Kyocera AVX у Сальвадорі. Раніше їх відправляли безпосередньо в Росію, зараз – через Китай.

Компоненти, вироблені на американському підприємстві Vishay в Ізраїлі, надходять до Росії з КНР, Гонконгу, Кіпру та Угорщини. Деталі, випущені на американському заводі Kemet у Мексиці, проробляють довгий шлях – спочатку вони потрапляють до Гонконгу, а потім до Угорщини, з якої потрапляють до Росії.

Часто в постачанні компонентів для ракет і дронів для Росії допомагають литовські компанії. Спочатку деталі потрапляють до них, а потім вже – у РФ.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте