URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Українські жінки навчаються на трактористів для заміни чоловіків, які пішли на фронт

Українські жінки на Миколаївщині протягом півроку навчатимуться на трактористів, щоб почати роботу за новою спеціальністю у сфері сільського господарства і замінити чоловіків, які пішли воювати на фронт, повідомляє «Аgropravda».

Організація навчання для жінок стала можлива завдяки фінансуванню Данії за Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

“Наразі великий попит на трактористів, але підготовлених кадрів не вистачає, оскільки багато працівників сільського господарства стали на захист держави. Тому в партнерстві з урядом Данії UNDP запустила програму навчання для жінок, які бажають стати трактористками”, – повідомили в ПРООН.

Усі українки після завершення навчання отримають водійські права категорії А1. Вони вже пройшли співбесіду з майбутнім роботодавцем – компанією «АГРОФ’ЮЖН», куди будуть працевлаштовані після проходження курсів.

Українські аграрії зіткнулися з серйозними проблемами через мобілізацію трактористів. Хороших і непитущих фахівців у сільському господарстві завжди було недостатньо, а через війну ситуація в аграрному секторі помітно погіршилася. Проблему буде вирішено завдяки жінкам, які вирішили освоїти професію, що вважається чоловічою.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте