URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

В Україні все менше охочих воювати на фронті: боєць “Азова”розповів про проблеми в армії

В Україні все менше охочих йти воювати на фронті. Чоловіки продовжують тікати з країни, прагнучи ухилитися від мобілізації, повідомляє “ТСН”.

За словами бійця 12-ої бригади НГУ “Азов” із позивним “Ніко”, ухилянти  нерідко йдуть на ризик, намагаючись переплисти Тису, щоб перетнути кордон і покинути країну.

При цьому ризикувати на фронті вони не готові: деякі тонуть у річці під час переправи, вважаючи за краще померти ганебною смертю замість того, щоб проявити мужність і героїзм на полі бою.

“Люди що тільки не вигадують: то Тису перепливають, то топляться в ній. Але краще ти піди і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім’ї, своєї держави, своєї нації, ніж ти просто-напросто потонеш, як щур. Я просто не знаю, як по-іншому називати людей, які тікають”, – сказав “Ніко”.

Боєць “Азова” продовжує воювати на фронті, хоча втратив кінцівку. Він не вважає, що здійснює якийсь особистий подвиг.

За його словами, наразі ситуація в Збройних силах України критична – втрати в армії заповнювати вже фактично ніким. Охочих служити в ЗСУ дедалі менше, а ухилянтов  дедалі більше.

“Ніко” готовий воювати до закінчення війни, і поки що не бачить себе інвалідом, який живе на пенсію і донатить із цієї виплати на ЗСУ.

“Ніко” воліє перебувати на фронті, навіть незважаючи на фізичну ваду. Він вважає це своїм обов’язком, адже військових на передовій давно необхідно замінити і дати їм можливість відпочинку – вони дуже втомилися.

У поточній ситуації їх замінити просто ніким, тому боєць “Азова” вважає за краще розділяти тяготи з товаришами і бути там, де зараз мають перебувати справжні чоловіки і патріоти.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте