URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Влада Польщі чекає ініціативи України щодо повернення чоловіків-біженців на батьківщину

Влада Польщі чекає, що Україна проявить ініціативу і вживе заходів для повернення на батьківщину чоловіків, які втекли з країни під час мобілізації, повідомляє “TVN24”.

За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, Україна має бути в цьому зацікавлена, адже країні потрібні чоловіки для того, щоб вони воювали на фронті. Польща не повинна за своєю ініціативою депортувати українських чоловіків на батьківщину – це буде виглядати неетично.

Глава МЗС Польщі схвально поставився до обмеження надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном. Однак цього замало для того, щоб змусити їх повернутися додому.

“Раніше, у грудні, коли я був у Києві одразу після призначення на посаду, українська сторона говорила трохи інше, але в тому ж напрямку. А саме, що в них буде довідка для своїх громадян про те, що в нього врегульовані стосунки з військовою службою, і вони просили на рівні Євросоюзу не надавати соціальні пільги людям, які не мають такої довідки. Цікава ідея”, – сказав Сікорський.

Нагадаємо, що українським чоловікам з 23 квітня заборонили надавати консульські послуги за кордоном і видавати їм нові паспорти замість тих, термін придатності яких закінчився. Це пов’язано з ухваленням нового закону про мобілізацію, який набуде чинності з 18 травня цього року.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте