URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

ЗСУ страждають через брак систем РЕБ: час приділити увагу проблемі боротьби з БПЛА

Росіяни використовують велику кількість РЕБ, причому як стаціонарних, так і окопних. У ЗСУ такої можливості немає, повідомляє “Українська правда”.

За словами керівника Центру підтримки аеророзвідки Марії Берлінської, дефіцит систем РЕБ на фронті пов’язаний з тим, що влада країни не приділяє цій проблемі належної уваги.

“У росіян потужні засоби радіоелектронної боротьби – як стаціонарні, так і дуже непогані зразки “окопних” РЕБів. Звісно, є смішні й непрацюючі системи, але багато ефективних. На жаль, Росія випереджає Україну в рази”, – зазначила Берлінська.

Росіяни мають одні з найпотужніших у світі системи стаціонарних РЕБ, бо в країні почали інвестувати в їхнє виробництво ще задовго до початку війни.

В Україні багато років практично не приділяли уваги цьому питанню і виробництвом систем РЕБ зайнялися тільки 2022 року, коли почалася війна. Наразі держава виробляє власні системи РЕБ, але обсяги їх випуску настільки малі, що це не може задовольнити навіть 5% потреб української армії.

Берлінська підкреслила, що зараз в країні немає програми державної підтримки виробників і системної політики з цього приводу. За її словами, влада вважає за краще чекати системи РЕБ від партнерів замість того, щоб підтримувати вітчизняних виробників контрактами, надавати їм можливість отримувати імпортні комплектуючі.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте