URAUA.INFO

logo222
tg
twitter
insta
youtube

Данія надасть Україні гуманітарну допомогу на 33,5 млн євро

Влада Данії вирішила виділити 33,5 млн євро на гуманітарну допомогу Україні. Гроші підуть на підтримку вразливих груп населення, повідомляє “Укрінформ”.

За словами міністра у справах міжнародного розвитку Данії Дена Йоргенсена, через війну постраждали мільйони українців, будинки яких зазнали руйнування. Також під час бойових дій у країні під обстріли потрапляли об’єкти інфраструктури.

“Предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електроенергія, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців. У районах, розташованих поблизу лінії фронту, ситуація досягла катастрофічного рівня. Особливо вразливими є жінки та діти. Цим новим пакетом підтримки ми прагнемо забезпечити термінову гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп населення”, – заявив Йоргенсен.

Данія надішле в Україну продукти, ліки та питну воду для людей, які перебувають у регіонах, що найбільше постраждали від війни. Також частина коштів піде на психологічну допомогу українцям і забезпечення охорони материнства та дитинства.

За даними ООН, гуманітарної допомоги в Україні потребують близько 15 млн осіб – переважно це жінки, діти, пенсіонери та люди, яким довелося переїхати в інші регіони подалі від зони бойових дій.

Автор інформаційного порталу URAUA.INFO

Також Читайте